Lite mer foton

Picasa har i flera år känts ålderstiget och trögt, och Google+ känns liksom så… Google+, så jag har efter hand skapat en slags portfölj här på Flickr.

flickurpunktcom

Hela mitt arkiv finns dock kvar på Google PhotosSen har jag också prövat att lägga lite foton på 500px men fattade inte riktigt grejen. Kategoriseringarna och den sociala klick-hetsen där skapar en slags visuell likriktning mot tekniska wow!-foton. En av mina bilder på Picasa/Google+ blev utvald av redaktionen som ”featured” och har sen dess visats över tretton miljoner gånger. I och för sig en bild som jag själv tycker är ganska tråkig, men den klickstormen fick mig att inte stänga mitt Picasa-konto. Så jag är väl lika statistikdriven som alla andra…

Här, på Flickr, 500px och Picasa kan jag styra att fotona ska vara fria för användning enligt Creative Commons (för icke-kommersiellt bruk, krav på credd osv – se licens till höger). På facebook blir det däremot Mark Zuckerberg’s Evil Empire som automatiskt äger rättigheterna till det man laddar upp så det håller jag mig ifrån, förutom enstaka upplägg på Instagram. Vad finns det annars för snygga fotosajter där ute med gott om utrymme och bra features?

2 kommentarer på “Lite mer foton

  1. Hej!
    Återkom gärna till mig ang. en bild jag vill använda för Konserthuset Stockholms räkning

    Hälsningar, Paola

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: