Sommarförkylningar

Nåt fanskap är det med dem, sommarvirusen. Att ”det tar så lång tid att bli frisk från sommarförkylningar” är kanske inte bara en myt? Nu har jag snorat och hostat i två veckor. Det finns säkert nån sanning att söka i de tunga kunskapsdatabaserna som PubMed, House md eller Mythbusters webb.

Men ska man istället frispekulera lite så gillar förstås virusar att folk umgås mycket och slemmar på varandra. Vilket statistiskt sett händer (även mig) aningen mer på sommaren. Men teorin faller på att jag inte kan minnas att någon umgåtts och/eller slemmat på mig särskilt intensivt under de senaste månaderna. Av detta följer den strikt vetenskapliga förklaringen att sommarvirusar inte alls alls ger mer långvariga förkylningar. När det är 24 grader och molnfritt blir man däremot mer besviken över att inte orka vara ute och lufta sina husdjur än när det är mörkt, blött och kallt. Husdjuren däremot är nöjda bara de får komma ut. Kanske skulle sätta dem på nån slags mulledagis, eller hyra ut dem?

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: