Helgprojekt 2
Jag har länge varit tveksamt inställd till LCHF (och alla andra enkla lösningar som med religiös fundamentalism försvaras på olika nätforum). Nu har jag ändå trotsat min tvekan och testat LCHF-käk i tre veckor.
Några kilon har jag blivit av med, men det är många kvar som ska bort inför vårens cykelresor. Bäst vore förstås att äta som vanligt och cykla lika mycket som på sommaren, men jag är helt enkelt för mesig* för distanspass i tio minus på vägar av isflak.
Det är svårt att följa en kolhydratsnål diet när man står över kött och fågel och dessutom försöker både handla och äta smart på alla tänkbara sätt: miljö-, rättvise-, energi-, klimatmässigt och allt vad det nu är man ska tänka på.
När de enda helt godkända råvarorna är bark och gamla tidningar måste man ha lite fantasi i köket, och min har tagit slut. Vad finns det för lunchrätter som fyller mina motsägelsefulla kriterier?
*) När jag blir stor ska jag lära mig att följa reglerna 5 och 9, jag lovar.
Får man inte äta frukt heller??!! Men… om man blir hungrig då?
Regel 5 på länken gäller. Du kommer väl ihåg vad Skalman alltid sa: ”frukt är godis”. Äter man strikt LCHF så måste man lyssna på Skalmans varning (som gravt misstolkades på 70-talet).
Frukt är oerhört onyttigt, för att inte säga direkt livsfarligt.
Sky det som pesten!
Så här ska det se ut:
http://callerobertsson.blogspot.com/2009/05/lite-sportdryck-innan-passet.html
Vielen Dank für den Tipp, Frits.
Smoothie på ekologisk vispgrädde, bark och gamla tidningar får det bli i lådan till jobbet imorgon. Ser fram emot att möta kollegorna i lunchrummet. De har alltid tyckt att jag är en idiot, och jag kan tycka att deras inställning känns mer välgrundad för varje dag som går.
Nästa vecka ger jag nog upp det här försöket och börjar med strikt cellulosabaserad LCLF/HBHGt.