Helgprojekt 2

Jag har länge varit tveksamt inställd till LCHF (och alla andra enkla lösningar som med religiös fundamentalism försvaras på olika nätforum). Nu har jag ändå trotsat min tvekan och testat LCHF-käk i tre veckor.

Några kilon har jag blivit av med, men det är många kvar som ska bort inför vårens cykelresor. Bäst vore förstås att äta som vanligt och cykla lika mycket som på sommaren, men jag är helt enkelt för mesig* för distanspass i tio minus på vägar av isflak.

Såhär såg det ut i köket för en månad sen - den som ändå...


Det är svårt att följa en kolhydratsnål diet när man står över kött och fågel och dessutom försöker både handla och äta smart på alla tänkbara sätt: miljö-, rättvise-, energi-, klimatmässigt och allt vad det nu är man ska tänka på.

Stekta grönsaker och räkor, yoghurt, cambozola


När de enda helt godkända råvarorna är bark och gamla tidningar måste man ha lite fantasi i köket, och min har tagit slut. Vad finns det för lunchrätter som fyller mina motsägelsefulla kriterier?

Lunchlåda: Halloumi, färsk spenat, lax, sallad och cashew


*) När jag blir stor ska jag lära mig att följa reglerna 5 och 9, jag lovar.

4 kommentarer på “Helgprojekt 2

  1. Får man inte äta frukt heller??!! Men… om man blir hungrig då?

  2. Regel 5 på länken gäller. Du kommer väl ihåg vad Skalman alltid sa: ”frukt är godis”. Äter man strikt LCHF så måste man lyssna på Skalmans varning (som gravt misstolkades på 70-talet).

  3. Vielen Dank für den Tipp, Frits.

    Smoothie på ekologisk vispgrädde, bark och gamla tidningar får det bli i lådan till jobbet imorgon. Ser fram emot att möta kollegorna i lunchrummet. De har alltid tyckt att jag är en idiot, och jag kan tycka att deras inställning känns mer välgrundad för varje dag som går.

    Nästa vecka ger jag nog upp det här försöket och börjar med strikt cellulosabaserad LCLF/HBHGt.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: