Csports – en episk brevroman om en värdelös tjänst

Detta är en gnällpost som du med gott samvete kan hoppa över. Jag är smärtsamt medveten om att det finns nynazister i riksdagen, klimathot, Carema och antibiotikadrivna djurfabriker att bli upprörd över där ute i den verkliga verkligheten, och att jag bara sitter och matar Dagens Lokaltidningsbesvikelse eller Dagens I-landsproblem nu. Men det råkar vara så att jag är fotbollsnörd. Fanatisk AIK:are. Och som första generationens internetanvändare har jag en förkärlek för tunga fokuserade webbtjänster utan sociala medier-tjafs och community-bjäfs. Man kan förstås tycka att dessa fakta i sig gör att jag får skylla mig själv.

Särskilt som jag är så dum i huvet att jag faktiskt väljer att betala för tjänsten att få se gnagets bortamatcher på laptopen på landet eller på tv:n hemma, istället för att köra med gratis fulstreamar som ju nästan alltid funkar även om bildkvaliteten kan vara lite sämre. CSports.se, Allsvenskans monopolleverantör för webbsändningar funkar ju nästan aldrig – åtminstone inte när det är fler än de närmast sörjande som vill titta.

I flera år har de haft samma fel på sina servrar som får streamen att haka upp sig för alla tittare och börja loopa en kort snutt av matchen, eller i vissa fall en kort snutt av en helt annan match. Cmore Entertainment har av någon anledning valt att inte låsa in sin chefstekniker i serverrummet tills hen fixat felet utan tvingar istället sin stackars kundtjänst att gång på gång be om ursäkt och erbjuda en veckas ”gratis” förlängning av abonnemanget.

Det här säger en del om CSports, men jag är rädd att det säger ännu mer om mig. Vad är det som får mig att månad efter månad fortsätta betala dyra pengar till en organisation som aldrig levererar, aldrig blir bättre trots ständiga löften och som bara gör mig frustrerad, blästrad och skitsur? Håller jag – gud förbjude – på att bli en… hammarbyare???

Här följer valda delar ur min maratonmailkonversation med Csports kundtjänst (uppdaterat 13 okt):

webtvtech@canalplus.se 2009-04-03 till mig

Hej!

Tack för att ni visat intresse för våra webb-tv sändningar på C Sports.
Tyvärr har ett fel begåtts som innebar att webb-tv sändningen av matchen AIK-Växjö inte kom igång förrän
en bit in i första perioden. Felet orsakades av ”mänskliga faktorn” som gjorde en felkoppling. Dessa
typer av fel skall aldrig uppstå, men tyvärr händer det ibland. Vi ber om ursäkt för det inträffade.

Ditt köp har krediterats. Det kan ta några dagar innan pengarna syns på kontot.

Med vänliga hälsningar

från mig 2010-09-15 till webtvtech

Hej,

Fick inte tag i biljett till AIK:s första elitseriematch sen 1800 kallt.

Bänkad hemma, betalt 479 kronor för csports-biljetter och istället för en legendrarisk inmarsch och matchstart får man titta på… en grön skylt med ”kommande matcher”.

Skandal-uselt och en förtroendeförlust som inte hämtas hem i första taget – eller åtminstone inte med någon halvdassig ursäkt om ”tekniska problem” och en ynka värdekod som ersättning.

/ David

webtvtech@canalplus.se 2010-09-17 till mig

Kära Kund
På grund av tekniskt fel hos en av våra underleverantörer kunde inte matchen mellan AIK – Linköping starta på utsatt tid. Sändningen kom tillslut igång en timme efter start. Vi beklagar verkligen detta, vi respekterar er supportrar och håller med om att det inte acceptabelt att ta betalt för en match som kommer igång efter så lång tid. Vi hoppas ni kan ha överseende med detta och vill erbjuda er en kompensation i form av en värdekod till valfri match på csport.se

Din värdekod: xxxxxx

Med vänlig hälsning
C SPORTS – Kundtjänstavdelningen

från mig 10 mar till Canal

Hej,

Vad händer egentligen?

Jag har fått meddelande om att ni mottagit betalning och att mitt abb är förlängt till 29/3 men när jag nu vill kolla hockeyslutspel på siten står det att abbet ”stoppats” 9 mars?

/ David

Canal + webtvsupport webtvtech@canalplus.se 11 mar till mig

Hej David

Vi har haft tekniska problem med några abonnemang som först gjorde att dessa stoppades helt utan varning och sedan den 29 februari hoppade dessa igång. För att detta inte ska hända igen var vi tvungen att stoppa abonnemangen helt. Självklart har pengarna blivit krediterade och dom borde vara tillbaka på kontot i veckan som kommer.
För att kunna se matcher får du teckna ett nytt abonnemang eller köpa matchbiljetter. Eftersom du haft ett abonnemang tidigare så kan vi ta bort uppsägnignstiden om du tecknar ett Csports Large abonnemang.

Med vänlig hälsning,

Tina
—————————————————–
Kundtjänst

från mig 2011-12-01 till webtvtech

Hej,

De senaste AIK-matcherna jag sett har plötsligt haft radikalt sämre kvalitet än tidigare, med lagg och avbrott. Jag har haft stora sportabonnemanget i ett antal månader och oftast har det gått utmärkt att titta på både HD och vanliga sändningar. Kvällens match är omöjlig att se eftersom sändningen pausar i 100 ms var tredje sekund. Jag sitter på 100mb/s och det är inget fel på andra streamingtjänster – jag har testat bla svtplay utan problem.

Vänligen kompensera mig för de här skitsändningarna och fixa era kapacitetsproblem!

Mvh,
David

Canal + webtvsupport webtvtech@canalplus.se 2011-12-08 till mig

Hej David!

Jag ber verkligen om ursäkt för det sena svaret och för problemen vi hade med matchen den 1/12.
Som kompensation för detta har jag nu förlängt ditt abonnemang med 1 vecka.

Med vänlig hälsning,

Linda
—————————————————–
Kundtjänst

från mig 13 maj till Canal

449 kronor i månaden. 449 kr. I MÅNADEN. Men när man ska titta på AIK, då klarar inte er streamingserver av att servera matchen, för vi gnagare är för många. Tredje gången på ett par månader det här händer nu. Ni får bjussa på några månader nu för det här är helt ohållbart. Det är inte mitt system heller (100mbps, modern dator, koll på mina grejer) utan serverside som det strular. […]

/ David

C Sports webtvtech@canalplus.se 13 maj till mig

Hej David

Tack för ditt mail.
Inledningsvis vill jag beklaga för det tekniska problem som uppstod idag.
Eftersom du ej har kunnat se matcher kan vi erbjuda som kompnesation en veckas gratis förlängning av ditt abonnemang eller en värdekod till valfri match på csports.se.
Vilket är av mest intresse?

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!

Med vänlig hälsning,

Tina
—————————————————–
Kundtjänst

från mig 16 maj till C

Jahaja,

Idag höll sändningen inte ens till matchstart. ”Reached the end of known chunk list with 2 consecutive chunk errors. Buffer cannot progress” – precis samma fel som vanligt när det är AIK-matcher. När detta händer varje gång – vad gör ni åt det?

Angående kompensation för tidigare strul (se nedan) vill jag förstås ha gratis förlängning eftersom jag betalar för samtliga matcher. Som sagt, 449 kronor i månaden. För en tjänst som inte fungerar när många vill titta…

/ David

C Sports webtvtech@canalplus.se 17 maj till mig

Hej igen David

Igår den 16 maj hade vi problem med en del matcher som gjorde att dessa hackade.
Jag har nu förlängt ditt abonnemang med 2 veckor. Du kan använda tjänsten fram till den 26 juni innan abonnemanget kommer att förnyas.

från mig 16 jun till C

Så var vi där igen. Tänkte kolla på matchen Hammarby-Kenny Pavey men precis samma generalfel som vanligt (plus att sändningarna går i fel bildformat, 3:4 istället för 9:16, men det spelar mindre roll när det bara är samma tio sekunder som loopar.)

Det är nog tionde gången jag ser samma fel. Hur kan ni välja att inte gå till botten med utredningen av ett sånt problem i er tjänst?

/ David

C Sports webtvtech@canalplus.se 21 jun till mig

Hej!

Vi beklagar de problem som uppstod med sändningen av matchen Hammarby – Ljungskile den 16/6. Då ni köpt tillgång till denna match och sändningen inte fungerat korrekt har beslut tagits om att ersätta er för dessa problem. Ersättning har givits i form av en veckas kostnadsfri förlängning av er abonnemangstid.

Vi ber om ursäkt för de problem som uppstod i denna sändning och de eventuella bekymmer detta kan ha orsakat för er som kund.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!

Med vänlig hälsning,

Gunnar

från mig 8 jul till C

Jaha, nu pajar streamen igen, AIK-Häcken den här gången. Precis exakt samma fel som vanligt. Videoströmmen börjar hacka och sen loopar den samma 20 sekunder om och om igen tills ni startar om streamingservern.

Kan det vara 15:e gången jag felanmäler nu? Hur kan det här få fortgå?

Jag kan inte acceptera att betala närmare 500 kr i månaden för något som inte fungerar och bara få en veckas förlängning av tjänsten som kompensation, med tanke på att jag ser en match i veckan (AIK:s) är den kompensationen motsvarande noll. Ge mig ett gratis årsabonnemang eller något. Och fixa felet! Jag vill att denna tråd tas upp på högre nivå och jag vill ha ett svar från den chef som ansvarar för tjänsten.

Hälsningar,
David

C Sports 9 jul till mig

Hej David!

Tack för ditt mail.

Inledningsvis vill jag beklaga det besvär du upplevt med tjänsten.
Vi hade inga kända tekniska problem med den matchen.
Det jag kan erbjuda dig som kompensation för en match är en veckas förlängning eller en värdekod.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!

Med vänlig hälsning,

Karolina
—————————————————–
Kundtjänst

från mig 26 aug till C

Så var vi där igen. Bänkad framför GAIS-AIK och det funkar fan inte mer än ett par minuter åt gången.

Jag vill inte räkna mina klagomålsmail de senaste åren men bara de intäkter jag har stått för i form av månadsabonnemang och enskilda matcher borde räcka för att ta in en webbkonsult och LÖSA de tekniska problem ni ständigt dragits med. Skandaluselt är vad det är.

Snälla, snälla, skicka den här mailtråden vidare till din chef, du stackars kundtjänstsjäl.

Mvh,
David

C Sports 26 aug till mig

Hej David!

Tack för ditt mail.

Inledningsvis vill jag beklaga det besvär du upplevt med tjänsten.
Vi hade dessvärre tekniska problem under matchen.
Som kompensation för detta har jag nu lagt till en kostnadsfri vecka på ditt abonnemang.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!

Med vänlig hälsning,

Karolina
—————————————————–
Kundtjänst

från mig 20 sep till C

Jaha, så var vi där igen. Samma fel som de tidigare femton gångerna jag felanmält AIK-sändningar.

Sändningen hoppar ur och loopar en 20 minuter gammal del av matchen. Sveriges minst prisvärda tjänst alla kategorier?

Men ni ska ha enorm cred för att ni på något obegripligt sätt lyckades streama hela derbyt häromveckan utan problem. Fantastiskt väl skött.

/ David

C Sports 26 sep till mig

Hejsan!

Jag ber verkligen om ursäkt för det sena svaret.

Den 20/9 hade vi störningar på flera matcher och har nu vidtagit åtgärder för att detta inte skall hända igen.
Jag har förlängt ditt abonnemang med 1 vecka kostnadsfritt som kompensation så ditt abonnemang förnyas inte igen förrän 15.10.2012 15:23:00.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!

Med vänlig hälsning,

Linda
—————————————————–
Kundtjänst

från mig 30 sep (1 dagar sedan) till C

Ok,

Vidta gärna åtgärder så att ni inte stänger av matchstreamar mitt i heller. GIF Sundsvall-AIK, ca 69 minuten…

/ David

 

från mig 30 sep till C

Och där dog CMore Sport HD i början av Real Madrid-matchen. ”Failed to download 25 consecutive chunks for stream type Video with status code:412”. Samma fel som ett tiotal gånger förut (dock oftast under AIK-matcher vilket gör mig förbannad – nu bara likgiltigt hånfull mot kvaliteten på tjänsten).

/ David

 

från mig 1 okt till C

Dags att ladda upp för slutspurten i Allsvenskan (en serie som konstigt nog är viktig för mig – förstår att ni som tjänsteleverantör inte känner samma sak) men får på sajten fram felet ”Videoströmmen kunde inte spelas upp: 3050 corrupt H264 data encounterd slice bytes = 1844…”. Trots att jag felanmält uppemot femton sändningar från er de senaste åren är det här ett nytt felmeddelande, vilket känns fräscht och spännande!

Mvh,
David

C Sports 5 okt till mig

Hejsan!

Jag ber om ursäkt för det sena svaret.

Vilken match var det du hade problem med, var det den 1/10 du hade problem eller var det tidigare?

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!
Med vänlig hälsning,

Linda
—————————————————–
Kundtjänst
Csports

från mig 5 okt till C 

Matchen IFK Göteborg – Häcken den 1/10 gick ner (stoppade och började sedan loopa någon minut av sändningen).

Under matchen GIF Sundsvall – AIK den 30/9 avslutades sändningen i den 69:e minuten, och vid omstart visades någon helt annan sändning. Hittade så småningom matchen på en helt annan ”kanal”.

Samma kväll 30/9 dog streamen för Real Madrid-matchen med det gamla vanliga felet där bara en kort loop visades.

/ David

C Sports 8 okt till mig 

Hej David

Inledningsvis vill jag beklaga för de problem du upplevt med tjänsten.
För de matcher du ej kunnat se i sin helhet har jag nu förlängt ditt abonnemang med 3 kostnadsfria veckor
som kompensation. Ditt abonnemang räcker fram till den 5 november innan det förnyas på nytt.
Jag vill åter igen beklaga för de problem du upplevt med tjänsten.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!
Med vänlig hälsning,

Tina
—————————————————–
Kundtjänst
Csports

Från mig 11 okt till C 

Nya problem med HD-sändningen LHC-AIK ikväll. Sändningen stannat med fel 6002 flertal gånger och något verkar vara fel med timingen då sändningen hoppar 10 sekunder framåt då och då, och sen fel 6002 igen… Alltså inte samma fel som det brukar vara (”chunk size osv”).

/ David

Från mig 12 okt till C

Hm, så har vi kommit fram till 12/10 och landskamp mot färöarna. Gick att se fem hackiga minuter innan ”3050 Reached the end of known chunk list with 21 consecutive chunk errors”. Tur att det bara var landslaget.

/ David

 C Sports 13 okt till mig

Hej!

Jag vill åter igen beklaga för de problem som uppstod med matchen.
Har förlängt ditt abonnemang med en kostnadsfri vecka som kompensation.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor!

Med vänlig hälsning,

Tina
—————————————————–
Kundtjänst
Csports

5 kommentarer på “Csports – en episk brevroman om en värdelös tjänst

  1. Skrämmande dåligt! Nu får du fasiken ringa och begära alla pengar tillbaka eller 1 månad komp per match som inte fungerar.

  2. Jag har haft exakt samma problem som dig. Dock är det hockey i mitt fall och Luleås matcher. Har väl fått sisådär 15 veckor gratis jag med.

  3. Dom vill ju inte visa Allmänna Idiot Klubben så dom låtsas ju bara att det ska gå att se.

  4. Deadwood/Mathias > Ditt nick visar på självinsikt och viss sorg. Jag har full förståelse för att man i en nedlagd bruksort i de försurade norrlandsskogarna lätt kan bli bitter över att vi nere på rivieran kan ha en stor klubb med levande idrotts- och supporterkultur när man själv har tio mil till närmaste kommungubbesponsrad amatörförening i gärdsgårdsdivisionerna. Du är dock varmt välkommen att bli en glad gnagare! (För övrigt skriver vi ihop de båda sista orden i vårt föreningsnamn, Allmänna Idiotklubben ska alltså hånet stavas.)

    P.S. AIK-hybrisen lever efter kvällens seger mot HV.

  5. P.S. Matcherna jag sett i år har inte strulat alls. Har Csports äntligen fått ordning på sina servrar?

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: