Kontroversiell världspremiär för kosmonaut-psykothrillern Škorpión

Helt mot min uttryckliga vilja har ett gäng amatörer tagit på sig att slutföra mitt ofullbordade mästerverk om den desillusionerade kosmonauten Škorpión:

Jag vill understryka att jag inte godkänt denna release och tillägga att jag idag inte förstår någonting av min egen film. Det kan förstås bero på att inspelningen gjordes baserad på en vision som inte längre är relevant, även om den kändes självklar i skapandeögonblicket (i torsdags). Men mer handlar det nog om att klåparna som tagit på sig arbetet helt saknar filmkultur, och tyvärr verkar ha noll förståelse för filmens originaldialog. Från deras beskrivning av filmen på Youtube:

Demonregissör Gullmars låg hemma i sängen med influensa och 39 graders feber när en nyfiken klokrypare (aka bokskorpion, aka pseudoscorpion) hoppade från en stringhylla och landade i sängen. Auteuren plockade upp kameran och spelade in vad som bara kunde bli en existentialistisk tjeckisk rymdthriller.

Filmskaparens feber gick ner under klippningsarbetet dagen efter vilket fick honom att ge upp om projektet då han ”inte längre fattade nånting av grundtanken eller syftet”.

Efter grävande i arkiven, kontakt med inblandade (och vissa lån från http://www.youtube.com/watch?v=hyraLxGHgzo) har vi nu lyckats slutföra filmen, som här får världspremiär.

(Undertexterna för den svenska marknaden har gjorts utan regissörens medverkan)

4 kommentarer på “Kontroversiell världspremiär för kosmonaut-psykothrillern Škorpión

  1. De är verkligen små de små bokväktarna. Har du cyklat något i vinter? Nya sulor och hjul på g till Kocmon i vår.
    /Karl

  2. Inte en meter, tyvärr. Gått från Gunde-puls till GW-form på två år vilket känns som nån slags rekord i sig. Hoppas göra storstilad comeback framåt sommaren.

  3. Förlåt, det var verkligen inte meningen! Men socialistisk scifi måste vara bättre underhållning än ÖIS-AIK.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: