Dags för en infrastrukturmodernisering, Malmköping?

Taxigrillen och Bussleffes taxi

Turistmetropolen Malmköping ligger i Flens kommun. Utöver kulturhuset på bilden här ovan (”Taxigrillen och Bussleffes Taxi” för den som mot förmodan inte varit där på besök) har orten hela tre (3) kilometer spårvägsnät, vilket i sig är imponerande. Linjesträckningarna kan kanske diskuteras ur ett förvaltningspolitiskt nyttomaximeringsperspektiv. I rusningstrafik verkar det vara ytterst få som har behov av att pendla mellan vagnhallarna och det tomma fältet utanför byn där rälsen tar slut. Dock tycks beläggningen vara desto större på helgeftermiddagarna.

Men så var det ju det här med den åldersstigna vagnparken. Jag är verkligen för underhåll och återanvändning som motvikt till slit-och-släng-samhället, men nog måste det finnas gränser för hur länge det är ekonomiskt försvarbart att hålla sina vagnar i trafik?

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: