A-kurs i hårdskådning

Igår skrämde jag slag på min dygnsrytm och gick upp 04.00, förstås utan att ha hunnit somna, för att köra ut till Hjälstavikens naturreservat. Åtta timmars kunnig guidning till Upplands bästa fågellokal gjorde att jag nu sett, lärt mig mer om och fotat försökt fota uppåt åttio arter. Men så här i efterhand är jag ganska säker på att mina guider hittade på en massa arter för att driva med mig (”buskskvätta”, ”skräntärna”, ”grönbena”, ”gluttsnäppa”… ”mindre skrikörn”??? Ha ha, you got me.)

Jag tror inte att fågelskådning är min nya grej, men nu förstår jag dragningen. Tidiga stillsamma naturmorgnar, den perversa samlarnjutningen i att kryssa för nya arter man sett och inte minst själva fåglarna med deras knäppa läten (rördrommens orytmiska petflasketrummande basmullrade runt området hela dagen, som om granngårdens förvirrade drograve gått in på fjärde dagens morgon) och beteenden. Åtta timmars sakta strosande med 15 kg på axeln gör ju också underverk med sura nackmuskler. Men nu har jag suddiga foton på gök, svarttärna och vattenrall, och insikten att bra foton kräver ett gömsle och många sittande timmar.

P.S. OM någon därute tänkt köpa en Samsung S7 – gör inte det. Min fabriksåterställde sig för att fuktvärmen i bröstfickan när jag halvjoggade sista halvmilen tillbaks till parkeringen fick luren att tro att någon försökt logga in med fel fingeravtryck för många gånger. Andra gången det händer nu, båda gångerna har luren dessutom raderat mitt 64GB SD-kort. Förra gången kunde jag återställa nästan allt, även om det tog en hel helg. Den här gången får jag inte logga in i telefonen igen eftersom den inte känner igen mitt gmail-konto. Väl spenderade 7000 kr!

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: