Ute och pulsat

Blev en ganska tuff tur idag. 4 timmar och tolv mil i havsbandet. Snittpuls: 161. Maxpuls: 181. 

Bra eller dåligt för kroppen? Beror på hur man ser på’t. Vetenskapen verkar ganska överens om att det är bra att träna och att man mår bättre och lever längre om man håller kroppen i hyfsat skick. Å andra sidan finns ju livslängdsforskare som menar att varje människohjärta produceras och levereras för att klara ett visst antal slag. När de tar slut så… ja, tar det slut helt enkelt. 

Med ett snabbt överslag enligt den teorin har jag gjort av med ungefär 4 x 60 x 115 hjärtslag i onödan, jämfört med att ligga i soffan med vilopuls och slöglo på Giro d’Italia. Nästan 30000 slag upp i rök alltså och ett halvt dygns förkortad livslängd.

För att verkligen straffa mitt självdestruktivt slösaktiga beteende valde cykelgudarna att efter fyra timmar i solen lägga ett kolsvart moln över Nacka. Jag långspurtade för att hinna hem innan ösregnet men energin tog förstås tvärslut efter backarna mot Sickla – samtidigt som himlen öppnade sig och allt blev till gegga.

Oops, dead end!

Oops, dead end!

Övrig statistik:
+ Topphastighet: 57 km/h
+ Snittkadens: 80
+ Antal halvliters-Coke från Statoil: ”2 för 1”
+ Antal tekniska problem med cykeln: noll (= personligt rekord!)
+ Antal kids på dirt-/bmx-/trialcyklar som förgäves försökte hoja ikapp: 20
+ Antal omkörda par i vindoveraller som tränar inför Vättern resp. Tjejvättern: 1500

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: