Palma and beyond

Cykeln skäms över sin väska

Idag var en riktigt bra dag på cykeln. Drog som vanligt iväg för sent för att dra nytta av någon slags morgonsvalka, men det fläktade från havet och jag fick i mig några sköna mil och ur mig min sista överskottsenergi.

Inte beboeligt, men snyggt

Började med ytterligare en omgång sightseeingsnurrande i Palma. Söndag och siestatid gjorde att stan var tom, tyst och trafikmässigt trivsam.

Stortorget

_

Nej, ingen behållare för tjurkött

Sen hade jag siktet inställt på den läskiga Calvia-stigningen men lyckades köra fel väg hela tiden och tvingades efter lite berg- och dalbanecykling vända helt om två gånger i ett par olika gated communities för tyska golfpensionärer. Jag bestämde mig då för att slöglida längs kusten och ta calviavägen söderifrån istället.

Fredsduva ger sig av...

_

... när knugen kommer

Men nånstans gick den planen också fel – eller rättare sagt fick jag något roligare att göra. Jag kom ikapp en solokörande kille i klubbkläder. Han sneglade bakåt, såg ett svettofetto med styrväska och sprätte iväg. En sån utmaning har jag längtat efter! Det var bara att skippa dagens färdplan och hänga med i det spontana streetracet tillbaks längs kusten.

Bankskylt med stil

Benen höll rätt bra skick efter att jag meskört hela veckan så jag klistrade mig vid hans bakhjul och gick om och drog ett par gånger när han verkade tröttna. Vi höll igång den kärvt tysta och inte så lite barnsliga macho-fighten i dryga 40 km/h längs den som tur var lågtrafikerade huvudvägen fram till mitten av Playa de Palma där han överraskade mig genom att köra om en buss på höger sida och försvann. Då först kände jag hur testosteronet sjönk undan och vattenbristen gjorde sig gällande (jag var precis på väg att gå in på en supermercado och fylla mina flaskor när jag stötte på honom) och jag kunde lämna den fyrfiliga vägen, fika vid playan och sen ta världens finaste cykelbana hem.

Balneariofika efter racet

_

Vy mot Palmanova

Jag köpte och drack två liter vatten sittande på strandmuren medan jag knäppte lite fler bilder på Mallorca Surf Action.

Titta vi flyger igen

_

Titta vi flyger ännu högre

_

Bruna ben hos publiken

_

Dags att droppa

_

Surftalyban

Lite fler turistiska bilder från Palma:

Plats för kort

_

Fasad

_

Duva och myspace-klibba

_

Varmt idag också

_

Identitetskris

_

Plaza de Toros

_

Schyssta balkongräcken

_

Ung arkitektur

_

Unga arkitekturintresserade

_

Arkitektoniskt ryschpysch

Och så lite skyltar på svenska:

Söndagssiesta, bara att gå hungrig

_

Gällivare här?

_

Skolkat från pizzeriaskolan?

Och en bonusvideo – genom ett öppet fönster på stora torget hörs någon öva på sitt piano:

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: