En pigg 75-åring har gått ur tiden

AIK-Napoli blev det sista som hände på Råsunda Fotbollsstadion. Den 75-åriga eran slutade bittert med ett straffmål på övertid efter att Cavani stupat som en fura på en fot som kanske inte borde varit där den var. Men timmarna innan dess var det stor fest, fantastisk AIK-hybris och en värdig begravning av vår gamla fina betongborg. Efter en liten ceremoni satt tusentals gnagare kvar och bara tittade sorgset, medan andra började plocka med sig sina stolar och annat lösöre som den gamla damen lämnar efter sig.

Fler bilder från kvällen finns här!

Bara att hoppas att polisen (som fakturerade över en miljon för nöjet att få stå och löka på den helt lugna matchen) drar tillbaks sin egna anmälan om ”grov skadegörelse” efter att souvenirjakten på Norra gick aningen över styr. Matchvärdarna på min läktare pekade ut saker som kunde tas loss, rivningen av arenan börjar efter helgen och fotbollsförbundet har inte satsat en krona på inredningen av Råsunda sen EM -92, så ingen kommer sakna en bortlyft pissoardörr eller en kidnappad ketchupflaska från den mögliga korvkiosken…

Dagen efter-kommentar: Jag får tydligen backa lite på mitt snuthat just på området skadegörelse. När jag gick runt och fotade såg jag bara skyltar och stolar plockas ned, men har nu läst om att övertaggade spån bröt sig in i låsta utrymmen på Norra och hade partaj med kassaapparater och annat som inte ens med välvilja kan tolkas som nostalgiska souvenirer. Polisen förtjänar dock allt annat än respekt för sin galna miljonfakturering, den totalt oförklarliga hanteringen av t-banenedsläppet och inte minst den helt omotiverade väggen av kravallutrustningar och äggskalshjälmar som vällde fram lagom till den tysta minuten efter matchen.

En kommentar på “En pigg 75-åring har gått ur tiden

  1. Pingback: Idrottens sista riktiga hjälte lägger av | gullmars.se

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: