Nordsjö-roadtrip dag 2: Cuxhaven

I gryningen (eller ja, vid elvarycket) i söndags bar det av sydvästerut.

Första stoppet på kontinenten fick bli Neustadt in Holstein, en håla vid Lübeckbukten. Gick förbi en SPD-riksdagsledamots valupptakt på kajen och tvingades göra partiets lokala presschef besviken. Nej, trots våra tunga kameraväskor var vi inte fotojournalister ute för att bevaka Bettina Hagedorns Bundestagskampanj utan ville bara plåta pittoreska båtar och andas veckans sista östersjöluft.

Längs småvägarna tog vi sikte på den knepigt döpta 800-talsstaden Itzehoe för att sedan lämna det halvdanska Holstein och ta färjan över Elbe mot Niedersachsen. Elbe är en galet stor jävla flod, men höjdpunkten var ändå läskinköpet på den uppiggande deprimerande Happytown Beachclub.

Första baslägret slogs upp på Best Western i Cuxhaven, med sjöglimt mot Elbes mynning. Jakten på en bankomat slutade nere på stan i en sunkig Kneippe där den nationella rökförbudslagen aldrig erkänts och där vi av en äldre local fick en lektion om utfiskningen, flodekonomin och efterkrigstidens återuppbyggnad.

————-
Statistik dag 2:
Antal måltider som innehöll stekt fisk samt potatis och majonnäs i någon form: 2 (klassisk panerad färjefisk till lunch och Gemischte Fischplatte till middag).
Halt nordsjöolja i blodet: 0,002%

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: