Nordsjö-roadtrip dag 3: Bremerhaven

Efter utcheckning ur Cuxhaven ägnade vi någon timme åt tegelskådande i Otterndorfs relativt välbevarade men ack så döda old town.

Sen bar det av mot det närmaste ett mål resan hade: Bremerhaven med sina fotovänliga containerhamnar, slussar, tinnar och torn. Planen att hitta ett billigt hostel föll som en fura när vi såg lyxskrapan Atlantic Sail med utsikt över Wesers mynning. Där skulle vi bara bo.

Trots att våra magar skrek efter fisk och majonnäs rullade vi in i Europas fjärde största containerhamn för att invänta det fotovänliga kvällsljuset. Bremerhaven skeppar hundratusentals tyska direktörsbilar till USA och tar emot allt utom direktörsbilar från Kina. Lillhjärnanas Discovery Channel-centrum jobbade för högtryck medan enorma containerfartyg slussades ut genom den enorma Kejsarslussen, men den perfekta solnedgången smet undan bakom molnen.————-
Statistik dag 3:
Antal måltider som innehöll stekt fisk samt potatis och majonnäs i någon form: 2.
Halt nordsjöolja i blodet: 0,8%

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: