Nordsjö-roadtrip dag 5: Amsterdam

Vi susade efter en snabb fika i nordfriesiska Emden över gränsen till Holland. Vid slussen i början av Afsluitdijk var det dags för en bensträckare. Tanken att de som skapade västra Europas största sjö gjorde det för hand med hjälp av rep, spett och segelbåtar gör det svårare att klaga på arbetsbörda, åtminstone för mig som systemutvecklare.

Det kändes lite orimligt att ge Amsterdam lika mycket (lite) tid som Cuxhaven eller Norddeich men så blev det: 23 timmar i den civiliserade fristaden där Europas judar och protestanter kunde känna sig skyddade från vatikanen, där alla pratar engelska så bra som vi svenskar tror oss göra, där antalet cyklar och antalet invånare är 1:1 och där man inne i gyttret av kanaler slipper undan holländarnas fäbless för postmodernist-humoristisk arkitektur. De 23 timmarna får ses som en rekognosering inför framtida foto-, fotbolls- och ölhävningsresor. Resor då det inte ska ligga ett fuktigt lock av varannan-timmes-regn över stan och då det finns mer än två lediga hotellrum att välja på inom promenadavstånd. Tidig vår kanske?

Nordseetour_Amsterdam_DHK6248

————-
Statistik dag 5:
Antal måltider som innehöll stekt fisk samt potatis och majonnäs i någon form: 1 (körde pizza-cleansing till middagen, till mina majonnäsenzymers stora lättnad).
Halt nordsjöolja i blodet: 12,0%

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: