Kreolmackor och plantageägardrinkar

Den lilla kulturcirkel kring serien Treme som bildades för 18 månader sen hade igår sitt första och sista sammanträde. Det första på grund av bristande logistik och obalanser i deltagarnas avsnittsslukartakt och samtidigt det sista på grund av att serien gått i mål på HBO.

The Wire-gubbarna David Simon och George Pelecanos hade gärna fått fortsätta en säsong till, presentera fler lokala musiker och fördjupa kritiken av katastrofkapitalismen i New Orleans efter orkanen Katrina.

Med tanke på beach 2014 är det nog ändå bra att det bara blev en tv-dinner. Mint Juleps på sockerlag och bourbon, po’ boys med heta friterade räkor och majo och decaf NOLA-kaffe med färskfriterade beignets var löjligt gott, men oljenivån i kroppen idag är all time high. Blir inte förvånad om Carl Bildts twitterkonto framåt kvällen börjar smyga ut argument för en USA-ledd invasion av min buk. ”Demokratin måste segra”.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: