Foto som undvikande överslagshandling

Kände igår på mig att EU skulle bli betydligt brunare, så efter att ha röstat i motsatt riktning drog jag ut i det gröna för att komma ifrån alltihop ett tag.

Som vanligt när jag tänkt fota natur är det två brister som gör att jag kommer hem med mest skräp på minneskortet: jag har glömt allt jag nånsin läst om naturen så jag har ingen aning om var eller när jag hittar vad och hur det beter sig, och är dessutom alldeles för rastlös.

Tricket är förstås att sitta gömd i timmar och låta naturen gå förbi, medan jag snarare stövlar runt som godzilla och skrämmer slag på allt levande. Det blev alltså mest gräsänder och gråsparvar som fastnade i kameran igår, men som paus från den politiska depressionen funkade utflykten fint.

P.S. Gräsanden är en av få fågelarter som inte ägnar sig åt ”kloaksex”. Men det är det enda positiva man kan säga om dess parningsbeteende. Gruppvåldtäkter med korkskruvsformade penisar som fäktar om tillträde, honor som kan ”filtrera” bort oönskade spermier, drunkningstillbud och nackskador under akten…

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: