Arktisk högsommar

För snart två dygn sedan landade jag på Arlanda efter en avslappnad vecka på Lofoten. Sist jag var där gällde båt, cykel, regn och de södra öarna, så för variationens skull valde jag den här gången försenade SAS-plan, hyrbil, konstant sol och de norra Lofoten-öarna.

Vädret var fantastiskt hela tiden och öborna, som är vana vid minst ett regnväder per dag, gratulerade hela tiden till mitt val av vecka. Med bil hann jag se betydligt mer än på cykel, men min överambitiösa tanke att klämma större delen av Vesterålen också föll på två faktorer – att avstånden är för långa eftersom ingen väg är rak och att utsikten efter varje kurva är värd att stanna för. Hinnöya, Gimsöy, Aust- och Vestvågöy räckte gott för att fylla kameran och mätta mitt behov av berg och hav. Boendet på brygghotell med egen stammisräv i Henningsvaer gick inte heller att gnälla över, bara vyn från sovrumsfönstret skulle räckt för en fotoweekend. Nästa gång blir det ett längre stopp i Abisko och sen får turen gå mot vildare natur längre norrut.

Hela albumet från resan, med bilder från alla 170 milen av bilbaserad sightseeing, finns här.

3 kommentarer på “Arktisk högsommar

  1. Ojojoj! Helt fantastiska naturvyer och foton. Så otroligt vackert. Nu väcktes min längtan dit. Tack för att du delar med dig av dessa bilder.

  2. Åh vad vackert! Jag kanske ska göra som Svante säger och ta med honom norrut så kan han spana fåglar (och jag berg). Om det nu är så där fint. Blev du och räven kompisar?

  3. Klart ni ska dit! Inga tåg finns, annars idealisk plats. Havsörnar såg jag bara på avstånd den här gången och lunnefåglarna hade lämnat för sommaren, men fåglar finns. Jag och räven var bra kompisar men jag fick inte gå närmare än ett par meter – personal space var visst viktigt.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: