Färöarna dag I-III

Så har jag hittat ännu en plats där jag vill bo när jag blir stor. 49000 människor, 70000 får (med klart tveksamma trafikkunskaper), inga träd, och ett klimat som skiftar årstid var tionde minut.Från sol och lugn till storm och hagel, och så tillbaks igen. Atlantens ombytliga humör styr inte bara det karga landskapet, utan också hur man mår och vad man gör. För 100 år sedan förstår man att det här var en tuff plats att överleva på, men med bil, bredband, bra isolering känns det som att Färöarna åtminstone borde ha fler invånare än lilla Borlänge.

Här smakprov på vad jag sett under veckans första dagar, Tórshavn med omnejd, Gjógv, Eiði mm. Jättealbum med alla bilder här. Klicka för bildspel:

Kan det vara det udda fornnordiska språket som bromsar nyinflyttning, är det (som många öriken) en lite sluten community, eller har öborna någon mörk hemlighet som jag inte upptäckt ännu? Kanske är jag för positivt inställd – i så fall skyller jag på stämningen som infann sig på flyget hit när det visade sig att tvåtimmarsrutten från Köpenhamn inte bara bjöd på sköna skinnsäten och mer personal än resenärer utan också… gratis mat och sprit. Vilken inbjudande nostalgi! Tyvärr ska lilla Atlantic tydligen träda ur det glada 70-talet och bli ett tråkigt modernt flygbolag nu i september. Färöingar – gör uppror!

En kommentar på “Färöarna dag I-III

  1. Jag förstår dig, jag tror jag flyttar dit jag också. Jösses så vackert och vilka underbara bilder.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: