Färöarna dag IV-V

Efter vinterdagen kom en sommardag eller vad man nu kallar perfekta 8 grader och sol här. Fortsatte utforska de södra öarna, med stopp i vackra Vestmanna och isolerade Tjørnuvík, och en fin konsertkväll på Sirkus Föroyar, där Konni Kass med band spelade modern mitt-i-atlanten-musik, eller ”någon sorts pop” som de själva använder som genre. Och så idag ett vinterrally upp till en cool kalla kriget-lämning som jag tyvärr inte hittade fram de sista höjdmetrarna till pga befann mig i ett tjockt moln och hade snö upp till knäna. Nu tillbaks i superavslappna(n)de Gjógv (som nästan uttalas som det stavas) för att leta lunnefågel.

 

P.S. Såg igår på vägen hem en brandövning på sjömannaskolan och en timme senare en skarp släckning utanför mitt hotell. Den lokala eventfirman hade en specialbyggd trailer med torrdräkter, kaffemaskin och högtalare som de dundrade hårdrock ur när deras turer med konferensdeltagare i RIB-båtar kom tillbaks till hamnen. Men att varje dag kräma ut just Thunderstruck mitt i Tors egen hamn straffade sig förstås och vagnen brann upp pga ”elfel”, dvs fornordisk gudahämnd.

En kommentar på “Färöarna dag IV-V

  1. Ha ha ha!! Aja baja, inte reta upp Tor.
    Fina bilder idag igen, det ser verkligen kargt ut, men på ett mycket vackert vis.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: