Motsatsen till Friends Arena

På måndag är jag tillbaks på Nationalarenan i Solna för att se mitt AIK. En eventarena med flyttbart tak, barer, kiosker, svindyra parkeringsgarage, högupplöst mediakub och där Färöarnas hela befolkning plus några tusen av deras utflyttade släktingar skulle få plats. Igår var jag som motvikt och såg fotboll i den färöiska högstaligan.

faroe_islands_april_2016_DHK5815.jpg

Där ligger planen utsatt för havets vind och saltstänk och istället för Stone Island kommer fansen i torrdräkter från fiskebåtar och oljeriggsjobb för att heja på sina kompisar. Istället för sponsrade barer dricker man snabbt svalnande termoskaffe och det närmaste vip-loger som finns har de som betalar för sig och bilen och sitter med full kupévärme och radions live-kommentering igång på vägen ovanför planen. Ett bra tag efter att jag i mina citydumma kläder förfrusit allt och kört hem slutade matchen 2-2 och Ítróttarfelag Fuglafjørður ligger fortfarande inte sist i ligan.

 

Andra fullstora fotbollsplaner jag åkt förbi:

2 Responses to Motsatsen till Friends Arena

  1. Lena skriver:

    Så mycket trevligare det verkar än storstadsarenor. Fina bilder och denna natur!!

  2. […] Efter att ha kört som en skottspole och stannat överallt,med en viss överdos av vackra landskap som följd, har jag nu börjat lugna ner mig lite. Hänger på gården jag bor på, tittar på saker utan en kamera framför varje öga och promenerar lite långsammare. Semester helt enkelt. Igår var jag och konstaterade att lunnefåglarna inte hunnit hit, träffade min fantastiska ö-inspiratör och obetalda turistbyrå Kulakath med familj (det var hennes små filmer från Vestmanna som fick mig att längta hit) och såg lite fotboll (foton därifrån i eget inlägg). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: