Vadstena by night – slott och klosterkluster

vadstena_dhk2102

Vadstena Slott vid midnatt

Roadtrippade förbi Vadstena för lite kvälls- och nattfoto längs den historietunga vätterstranden. Hade tur med fotovädret och kvällsljuset. Det var fortfarande orange-brinnande ljust över sjön vid midnatt:

Jag knallade också runt lite i kvarteren runtomkring slottet och hittade bland annat järnvägsmuseet med dess gamla lokstall och vändskiva:

Det är inte ofta jag sover över i nunnekloster. Särskilt inte kloster planerade av heliga Birgitta på 1300-talet. Nu blev det så, men jag hade tyvärr otur med klosterhotellet. När jag skulle ut och plåta fick jag en flisa av den slitna rumsdörren. Under nageln på avtryckarfingret, hela vägen in till nagelbandet. Inte den skönaste känsla man kan uppleva i ett flerstjärnigt superior-rum med sjöutsikt, kan jag meddela. Bet ihop och fotade vidare under kvällen men dagen efter började fingret dunka. Hade tur och fick hjälp av en doktor längs vägen hem som utan minsta väntetid glatt rotade fram sin ”främmmande-kroppstång” och högg i för kung och fosterland. Skänninge Vårdcentral – Vadstena Klosterhotell: 1-0 alltså. Förutom min dödsfälla till rumsdörr (och receptionisten vid utcheckning vars ursäktsförsök löd ”ja, det är ju tyvärr sånt som händer”) var dock hotellet fint.

2 kommentarer på “Vadstena by night – slott och klosterkluster

  1. Hej! Underbara bilder på Vadstena! Får jag låna dessa och lägga ut dem på ”Vadstenabilder” FB? Jag kommer att skriva fotografens namn ”Gullmars”? Eller vilket namn ska jag använda? Mvh C.H Molander-Berggren

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: