Racern flyttar in

Racern har nu fått utegångsförbud för säsongen. Körde höstens första pass på trainern igår. Obegripligt nog slog jag personligt rekord i både snitthastighet och snitteffekt (292 watt) på favoritpasset, 80 min intervallkörning. Jag känner ju att jag är i riktigt usel form så antingen var trainern bara snäll mot mig eller så har jag ställt in nånting annorlunda än i våras. Mycket mystiskt.

Entertrainment central

Entertrainment central

Underhållningsmässigt har jag förstås uppgraderat träningsrummet rätt ordentligt, rekordet kanske berodde på att jag var mindre uttråkad än vanligt. Nu har jag racern stående på en gummimatta mitt i vardagsrummet. Min iMagic-trainer är kopplad till datorn där jag ser rutt, lutning, kadens, hastighet, watt osv medan jag cyklar. Bredvid datorn står en svalkande fläkt och ovanför den sitter tv:n, en nätt liten 42-tummare. Där kan jag se på ett par avsnitt av favorit-serien eller en långfilm om jag kör ett distanspass, eller få träningsmotivation av en så kallad ”Real life video”, en speciell dvd filmad från mc längs sköna vägar på mallorca eller ett obehagligt bergspass. Filmen anpassar då sin hastighet och cykelns motstånd beroende på hur vägen på filmen lutar.

Trainern köpte jag för vinterbruk men den var också perfekt att köra rehab på efter förra vårens benbrott. Fick den för 3500 spänn från en fultysk webshop. Den summan skulle man förstås få rätt så många spinningpass för, men jag föredrar att vinterträna hemma framför tv:n framför att knalla iväg till SATS och sitta i ett svettigt rum i en timme. Den enda lilla nackdelen är förstås att jag (vanligtvis) inte har en massa vältränade snygga tjejer hemma, vilket jag hört ska finnas på spinningpassen. Men vad kan väl snygga tjejer erbjuda jämfört med en match i La Liga på TV4 Sport? 

Nu när jag tänker på det kanske jag skulle ta och sälja trainern på Blocket och boka in mig på spinning några gånger i veckan…

2 kommentarer på “Racern flyttar in

  1. Coolt med trainer inne…är du nöjd med denna trainer?? Var har du köpt den?? Ser riktigt inbjudande ut :)

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: