Gullmarsplan tråkigast

Jag är kanske lite efter som inte sett den här nyheten förrän idag, men så bor jag också på stans tråkigaste plats och kan väl inte förväntas ligga i framkant när det gäller mediabevakningen.

Gullmars är mer bauhaus och funkis än can-can och standup comedy, det vill jag inte förneka. Men jag tror att Metro skulle få ett lite annat resultat om de frågade oss som bor omkring torget. Vi skulle kanske svara att det skulle kunna bli ett riktigt schysst torg om man bara kunde bli av med ”spritrondellen”, alltså möjligheten för bilar att köra runt på torget varv efter varv för att hitta parkering utanför bolaget.

Att man skulle kunna slänga ut gamla Sabis (norra Europas dyraste butik?) och ge dem en ny byggnad bakom gamla posten. Att man då skulle kunna ge tillbaks torget åt gående och fikande och låta bilarna snurra runt i källarvåningen där man kunde ha en fräsch och väl upplyst hämta-/lämna-/köpa sprit-/sälja knark-plats.

Moderuttan Kristina Alvendal håller med om att Gullmars är trist, men hon visar varför det är hon som är stadsbyggnadsborgarråd och inte jag, genom att presentera en Starkt Lysande Vision™:

”…bebyggelse med butiker, verksamheter, arbetsplatser och bostäder”.

Vilken banbrytande plan! Vilket stadsplanemässigt alexanderhugg! Vilken kreativ galenskap! Att blanda dessa fyra vitt skilda byggnadssyften på en och samma plats kan tyckas som en vild och ogenomförbar idé men ibland måste även en konservativ människa tillåta sig att tänka revolutionärt.

Det skulle förstås bli en omvälvande förändring för oss som bor i området nu, eftersom det i dagsläget varken finns butiker, verksamheter, arbetsplatser eller bostäder, men vi får lära oss att vara förändringsbenägna, att se glaset som halvfullt och välkomna utmaningarna!

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: