Monsuntur med oflyt

Överlistad av vädret – igen.

Tänkte ta en tur ut till backarna på Tyresö-Brevik men regnet öste ner hemma. Så jag tog till ett knep som brukar funka bra när man är i skogen och jagar svamp: att gå runt och småvissla lite ointresserat som om man inte alls tänker ge sig ut och cykla (eller i originalversionen: hoppa på kantarellerna som gömmer sig under riset) och så när vädret (svampen) som minst anar det och slappnar av så – tadaa! – kastar man sig på cykeln (kantarellnästet). WIN!

Regnet gick förstås inte på den enkla utan hade full koll på mig hela vägen till Tyresö C där det sprack upp. Lagom till att jag rullade in på Tyresö Slott på hemvägen och tog en pepsipaus på Fiskeholmen så var det strålande sol och midsommarseglarna tokbadade i Kalvfjärden. På’t igen – tadaa! – men nej, turen hem var den blötaste jag cyklat sen tyfondagen på Sardinien. Lagom till att mitt russin till kropp hade torkat så vann gnaget på tv och då glömde jag bort att universum är emot mig. Yin och yang och sån skit, liksom!

2 kommentarer på “Monsuntur med oflyt

  1. Blött, visst. Men fina bilder fick du!

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: