Stockholms mest satiriska byggnad?

Har varit på programmeringskurs vid Norra Bantorget en vecka. Varje morgon har jag småsmilat åt vad som måste vara stans mest symboliska kåk – Hotel Clarion Sign. En massiv mattsvart monolit som under hotfull tystnad glidit fram och slagit in en vass kil mellan på ena sidan vårt förfallna järnvägsnät (den gamla symbolen för framtidshopp och det gemensamma) och på andra sidan förvirrade socialdemokrater från före folkhemmets tid. 

Mäster Palm och Hjalmar Branting hukar i det lutande lyxhotellets skugga. De uppgivna papperspamparna i LO-borgen och de S-märkta kontoren i kvarteret ligger platta under regisserade drev och PR-byråers vinande piskor. Allmänna Läroverket Norra Latin har blivit konferenscenter och skolgården hyser sommartid stans största uteservering i upplevelsekoncernen Stureplansgruppens skumpabubblande regi.

Samtidigt ett par mil österut går överklassen bärsärk över att en enstaka buss ska rulla genom Solsidan. Rimligt.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: