Berlin på 25 kg stålhäst

En härlig kortvecka i ett sommarvarmt men fläktande Berlin blev avslutningen på en slapp semester. Hyrde en fin tvåa i Prenzlauer Berg och guidade runt lillasyrran i mina favoritkvarter. Tack vare värmen och våra tunga stålhojar blev det långsam cykling, mycket fika och ett minimum av muséer.

Vi gjorde misstaget att köpa varsitt tredagars turistkort för U- och S-bahn. Rabatterna man fick med kortet utnyttjade vi inte och tack vare cyklarna åkte vi knappt en meter kollektivt. Berlin är en fantastisk cykelstad: platt som en frukost-crepe och med cykelbanor överallt. Dessutom får man ta med hoj både på t-bana, pendel- och regionaltåg om man är så mesigt lagd.

Vi snålade och hyrde massiva city-tanks för 5€ om dan från Lila Bikes på Schönhauser Allee. Min navväxlade ”SpeedBike” rullade fint men jag längtade lite efter mina egna cyklar. Jag fick dock en glad kommentar av en omkörande fixie-hipster som tyckte att min tantcykel matchade fint med budväska, vita cykelstrumpor med VM-ränder och Twin Six Speedy-polo.

Lite opersonliga turistsnaps här nedanför (den som vill se personligare album kan hojta till):

One Comment on “Berlin på 25 kg stålhäst

  1. Gillar ditt sätt att fotografera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: