Playa de la lluvia

Hemkommen till Hotel Dunco del Sunco efter en klibbig men skön tur inåt landet och vägarna kring Llucmajor. Jag fick hoppa över klättringen upp till klostret i Randa, för precis när jag bestämt mig för att ta mig upp dit kom resterna av ovädret från spanska fastlandet invräkande över ön och allt blev svart och blött (det hade dock lugnat ner sig betydligt sen översvämningarna i Valencia och Murcía). Randa-stigningen får jag ta imorgon bitti på väg till Manacor.

Några gånger i timmen ångrar jag att jag inte valde Lofoten för min cykelsemester – 9 grader varmt och friska atlantvindar känns lockande. Men så kommer det en fläktande vind, solen går i moln, backen tar slut och jag ser havet, och så är ön plötsligt ett cykelparadis igen!

Jag kommer dock behöva tvätta eller köpa mer kläder rätt så snart, min dagliga ranson av en uppsättning cykelkläder och en ”civil” räcker inte långt när det är 30 grader och så fuktigt som det varit idag.

Min folkräkning på gatorna längs playan har gett uppseendeväckande resultat. Det är faktiskt fler spanjorer här och turistar än både tyskar och engelsmän – kanske har fastlänningarna flytt regnet och tagit sista minuten till balearerna?

Jag har förresten upptäckt att jag har wifi-täckning på hotellrummet, men tyvärr bara i badrummet… Som tur är har de bästa caféerna fritt internet, så jag slipper blogga på muggen.

Imorgon ska jag öva på sportfotografering nere på stranden. De har just byggt klart ramperna inför skateshowen.

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: