2 km loppis

Förort, valdag, svält

På väg från min vallokal till valvakan med familjen cyklade jag förbi den för bara några år sedan blomstrande förorten Aspudden och möttes av en hjärtskärande syn.

Fyra år av borgerlig regering hade tvingat ut den svältande, utförsäkrade lokalbefolkningen på gatan med sina älskade ägodelar i knyten. Allt var till salu då undernärda familjer desperat försökte få ihop pengar till bröd eller byta till sig några potatisar. Det var förstås en tragisk syn men samtidigt en vacker uppvisning i den mellanmänskliga värme och solidaritet som växer fram i det ekonomiska förtryckets glipor.

Vi kan nu bara hoppas på att den röda linjens bitande vinterkyla dröjer så länge som möjligt så att Hägerstens bostadsrättsägande trasproletariat ges en chans att hinna isolera sina fuktiga bostäder med grälla topshop-toppar och slackriga t-shirtstore-tishor och hacka upp sina stringhyllefynd till värmande brasved.

Fyra år till.

2 km loppis

2

8 kommentarer på “Förort, valdag, svält

  1. Dom har inte ens råd med stänkskärmar!!!
    Gatans smuts, rakt upp i arslet på arbetarklassen.

  2. Ja, det gör verkligen ont att se. Utan vardagshjältinnor som Hägerstens stora skönhet och matdrottning Nadia Jebril skulle hela området gått under för länge sen.

  3. Pingback: prett eller kolera? « G U L L M A R S P L A N

  4. Alltså! Haha! Jag såg detta först nu! Det roligaste jag sett på länge. Tack!

  5. Tack själv Nadia! Det verkar som att du googlar dig själv mer sällan än de flesta? :)

  6. @gullmars – Va, är det något folk gör? Googlar sig själva OFTA? Usch. Läskigt ju. Jag gör det en gång om året. På slutet. Ser roliga överraskningar som den här som en typ av julklapp. Det var så roligt att vara med på loppisen det året. Rätt dag, rätt väder och rätt idé. Men inte så många egna bilder faktiskt… Vi hann inte ta några i ruschen. Så jag sparar dessa som minne. Tack igen! Ha det bra!

  7. Pingback: Foton från 2 km loppis 2013 | gullmars.se

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: