Förort, valdag, svält

På väg från min vallokal till valvakan med familjen cyklade jag förbi den för bara några år sedan blomstrande förorten Aspudden och möttes av en hjärtskärande syn.

Fyra år av borgerlig regering hade tvingat ut den svältande, utförsäkrade lokalbefolkningen på gatan med sina älskade ägodelar i knyten. Allt var till salu då undernärda familjer desperat försökte få ihop pengar till bröd eller byta till sig några potatisar. Det var förstås en tragisk syn men samtidigt en vacker uppvisning i den mellanmänskliga värme och solidaritet som växer fram i det ekonomiska förtryckets glipor.

Vi kan nu bara hoppas på att den röda linjens bitande vinterkyla dröjer så länge som möjligt så att Hägerstens bostadsrättsägande trasproletariat ges en chans att hinna isolera sina fuktiga bostäder med grälla topshop-toppar och slackriga t-shirtstore-tishor och hacka upp sina stringhyllefynd till värmande brasved.

Fyra år till.

2 km loppis

2

8 Responses to Förort, valdag, svält

 1. Matti skriver:

  Dom har inte ens råd med stänkskärmar!!!
  Gatans smuts, rakt upp i arslet på arbetarklassen.

 2. gullmars skriver:

  Ja, det gör verkligen ont att se. Utan vardagshjältinnor som Hägerstens stora skönhet och matdrottning Nadia Jebril skulle hela området gått under för länge sen.

 3. […] på min tvåhjuliga jeep och köra den långa riskabla sträckan bort till As’pudden. Jag var som bekant där förra året på samma […]

 4. Nadia Jebril skriver:

  Alltså! Haha! Jag såg detta först nu! Det roligaste jag sett på länge. Tack!

 5. gullmars skriver:

  Tack själv Nadia! Det verkar som att du googlar dig själv mer sällan än de flesta? :)

 6. Nadia Jebril skriver:

  @gullmars – Va, är det något folk gör? Googlar sig själva OFTA? Usch. Läskigt ju. Jag gör det en gång om året. På slutet. Ser roliga överraskningar som den här som en typ av julklapp. Det var så roligt att vara med på loppisen det året. Rätt dag, rätt väder och rätt idé. Men inte så många egna bilder faktiskt… Vi hann inte ta några i ruschen. Så jag sparar dessa som minne. Tack igen! Ha det bra!

 7. gullmars skriver:

  Ja, det var en fin valdag. Och glada demokrater på Hägerstensvägen: https://picasaweb.google.com/106148428368171452891/2kmLoppis?authkey=Gv1sRgCND58dP_xKba2gE#5518777659393256066

  Såg just trailern för Rättsskiparna på Kunskapskanalen – du är så välkommen tillbaks från mammaledigheten till tv-skärmen (inte bara för att min jebril-crush fyller tio år i år – verkar vara ett intressant koncept också)!

 8. […] ut och vandrade Hägerstensvägen fram och tillbaks utan att hitta något att köpa. Som vanligt skärpte höstvädret till sig lagom till 2 km […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: