Dagens kränkande reklam

I år går det som bekant inte så jättejättebra för det lilla lokala fotbollslaget här där jag bor. Om några veckor ramlar de ur Superettan och fortsätter sin resa mot gärdsgårdsserier och grusplaner.

Därför hoppade jag till idag när jag såg den nya reklamkampanjen på Gullmarsplans T-bana. Klibbor med texten ”Starkaste säsongen någonsin!” – i grönt och vitt… Jag gläds verkligen åt alla Bajens bakslag, eller det är nästan en underdrift – jag lever på dem. Men är inte det här too much, too soon?

Kränkande reklam

Hur tänkte Berwaldhallens reklambyrå här? När kommer Medeltidsmuseets blå-röd-gula skyltar längs Valhallavägen med texten ”Full fart bakåt, håll tätt framåt – en historisk resa”? Eller Armémuseums gulröda flyers i Södertälje med budskapet ”Världens slarvigaste försvar”?

P.S. För det kan väl inte vara en ironisk launch för Berwaldhallen som Bajens nya tröjsponsor? Unicef vill ju inte ha sin logga på spelarnas bröst längre eftersom Hammarby Fotbolls varumärke sedan tio år bara förknippas med fattigdom, brist på mål och tidigare lovande ungdomar på väg utför. Men varför skulle våra tv-avgifter gå till att sponsra ett lag i en serie som inte ens lokalradion bryr sig om?

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: