Clownmetalflockens födovanor

Idag när jag hörde hur det mullrade ödesmättat utanför fönstret blev jag lite orolig och gick ut och kollade vad som var på gång, men det var ingen fara – det var bara domedagen som hade kommit till globenområdet. På tiden, kan man nästan tycka!

Extra lyckosamt då min urbanzoologiska avhandling fick ett viktigt tillskott. I närmare en timme kunde jag närstudera en flock skräckmetalfans i dagsljus – en oerhört ovanlig syn. Likt starar på ett sädesfält i Skåne hade de i tusental landat mitt i betongen vid Globen. En helt unik överblick över flocken fick jag tack vare Skyview-hissen som tog mig 80 meter över spektaklet.

De har uppenbarligen en slags svärmintelligens som gör att de sprider ut sig och plockar upp all snabbmat de kan få tag i innan det är dags för parningslekarna i moshpitten. Ledarna i flocken gick direkt på (och tömde) McDonalds medan man kunde hitta individer av lägre status utspridda över godisbutiker, pizzerior, sushihak och till och med bullhyllan på pressbyrån.

Så fort mina kvantitativa analyser är klara återkommer jag med den färdiga artikeln. Tills vidare publicerar jag här dagens bilder, så att säga direkt från fält.

(alla bilder är som vanligt klickbara för högupplösta versioner)

Orsaken till varför flocken samlats just här:

Säg nåe här! / Tell me something good!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: